Over Wabbes Websites & Apps

Wabbes Websites & Apps bestaat inmiddels al meer dan 8 jaar en heeft in die tijd veel ervaring opgedaan in het bouwen, leveren en beheren van websites en applicaties. Door onze ligging in Midden-Limburg, in de driehoek tussen Venlo, Roermond en Weert hebben wij in deze regio al vele websites, apps, webshops en webapplicaties mogen opleveren. 

De naam ‘Wabbes’

In de tijd dat we startten waren we op zoek naar een bedrijfsnaam die blijft hangen. Uiteraard moest de bijbehorende domeinnaam nog vrij zijn en moesten dit niet concurrerend of verwarrend zijn met een andere bedrijfsnaam. Nadat we vele lijstjes gemaakt hadden voldeden deze namen allemaal niet aan onze voorwaarden. Toen we vanuit ons toenmalige kantoor naar buiten keken en de hond met de naam Wabbes zagen lopen waren we direct verkocht, dat moest hem worden!

Werkwijze 

In de jaren die volgden is de ontwikkeling van websites bijna net zo snel veranderd als de wereld om ons heen. Waar destijds websites werden opgebouwd met HTML, tabellen en frames, CSS, PHP en Flash is dit sinds het grote toenemende mobiele gebruik en de huidige eisen aan responsiveness, SEO en vooral stijl en functionaliteit verschoven naar nieuwe frameworksCMS’sen. Wij beheersen tegenwoordig de nieuwste en meestgebruikte methodieken zoals: 

WordPress
 Momenteel het meest gebruikte en meest uitgebreide Content Management Systeem (CMS) waarmee je de website kunt bouwen en onderhouden. Het bevat een heel ecosysteem aan 
plugins en thema’s eromheen. Tegenwoordig is het zover doorontwikkeld dat het zelfs door grote (Fortune 500) bedrijven wordt toegepast. Van alle CMS’sen die er bestaan is WordPress verreweg het meest gebruikte, namelijk 60,8% van alle websites met een CMS gebruiken WordPress. 

Laravel
Laravel
 is een opensource PHP-webframework dat bedoeld is om webapplicaties te ontwikkelen. Kenmerken van Laravel zijn dat het erg gebruiksvriendelijk is, waardoor relatief snel en eenvoudig webapplicaties opgebouwd kunnen worden. Het is inmiddels het meest gebruikte PHP framework op GitHub, meer dan 35.000 mensen over de hele wereld gebruiken Laravel inmiddels in hun webapplicaties. 

WooCommerce 
Een webshop plugin voor WordPress dat inmiddels een van de meest populaire webshop systemen is en wereldwijd al miljoenen keren gedownload is. Door de vele mogelijkheden, de goede SEO en de gebruiksvriendelijkheid van WooCommerce is dit voor ons een goede keuze om u te adviseren voor uw webshop. 

Ionic
Ionic
 is een HTML5 opensource framework voor het bouwen van snelle en kwalitatief hoge apps voor zowel mobiel als desktop. Inmiddels zijn er meer dan 5 miljoen apps ontwikkeld op basis van deze technologie. Ionic richt zich op de front-end gebruikerservaring en gebruikt Cordova of Capacitor om de app Hybride / cross-platform toe te passen op onder andere Android en iOS.